Omako lahko uporabimo kot omako za pizzo, za lazanje, za testenine ali celo za za kremasto rižoto.

Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 30 minut
Skupni čas 40 minut
Število porcij 6 ljudi

Sestavine
1 čebula
2 stroka česna
1 dcl oljčnega olja
1 450g pasiran paradižnik
1 400g paradižnik v koščkih
1 žlica sladkorja
1 ščep soli po okusu
kajenski poper po okusu
čili po okusu
1 ščep suhi origano
1 šop sveže bazilike in ali peteršilja
1-2 žlici kremastega feta sira ali
1 dcl sladke smetane za kuhanje

Navodila

Čebulo nasesekljamo in popečemo na oljčnem olju. Po nekaj minutah dodamo sesekljana stroka česna in ostalo vam ljubo zelenjavo in/ali pršut, panceto, meso,… Vse skupaj popečemo/podušimo za nekaj minut, dodamo pasiran paradižnik in paradižnik v koščkih., malo soli, sladkorja in začimbe. Kuhamo 20-30minut. 5 minut pred koncem dodamo še sesekljano svežo baziliko in kremasti feta sir ali smetano. Dobro premešamo in postrežemo na 101 način.

Omako lahko uporabimo kot omako za pizzo, za lazanje, za testenine, za kremasto rižoto.
Riž in testenine skuhamo in jim vmešamo paradižnikovo omakco, potresemo s sveže sesekljanim peteršiljem, ki da jedi piko na i. Priporočamo tudi hranjenje omake v lončkih za v hladilnik ali zmrzovalnik. Tako boste svojo najljubšo omako imeli vedno na dosegu in vašo najljubšo jed kuhano v le nekaj minutah.

V poletnem času lahko dodamo še sveže paprike, bučke, melancane. Za tiste, ki si želijo več okusa lahko dodamo tudi nekaj rezin sušenega pršuta ali pancete, mleto meso ali pa različno zelenjavo za pisanost jedi.

Pa dober tek vam želimo, Slovely družina

Bodi na tekočem!

Najnovejši recepti, aktualni meniji,
prihajajoči dogodki,
akcije in še več...
Prijavi se na naše novice in izvedi prvi.

Prijava na novičke je bila uspešna! Želimo ti čudovit dan. Hvala.

Pin It on Pinterest

Share This