Na družinski Slovely delavnici, smo tokrat pekli res dobre medenjake, z našimi otroci. Ker je kuharski mojster Danilo ivanuša Knedl res dober, nam je dovolil objavo tega recepta. Zato ga z veseljem delimo z vsemi bralci in gosti Slovely družine. V kratkem ponovimo delavnico za otroke v eni izmed naših enot, zato spremljajte našo spletno stran , FB in INSTAGRAM, kjer bomo sprejemali prijave.
Zdaj pa gremo pečt, kajti prazniki se hitro bližajo>>
Za cca. 100 dobrih medenjakov potrebujete:
- 125g BIO bele moke
- 125g BIO ržene moke
- 90g ghee-ja
- 1 jajce ali 50g sojinega mleka+10g koruznega škroba
- 100g hojevega ali cvetličnega medu
- 85g rjavega mletega sladkorja
- pol žličke sode
- začimbe po okusu
Priprava:
Posebaj zmešamo obe moki, začimbe in sodo. V drugi posodi penasto vmešamo sladkor in ghee, dodamo sojino mleko v katerega smo vmešali škrob, čez minuto še med, na koncu pa vmešamo še zmes mok in začimb. Testo pustimo počivati v hladilniku čez noč, še bolje dan ali dva. Nato oblikujemo kroglice, jih zlagamo na pekač in pečemo 11min na 180°C. Ohladimo jih na rešetki in oblijemo s poljubno čokolado, posujemo z oreščki, liofiliziranim sadjem ali pa jih zgolj povaljamo v mletem sladkorju.
Pa dobre in okusne praznike vam želimo! Ekipa Slovely family in Knedl
0 Comments