Na družinski Slovely delavnici, smo tokrat pekli res dobre medenjake, z našimi otroci. Ker je kuharski mojster Danilo ivanuša Knedl res dober, nam je dovolil objavo tega recepta. Zato ga z veseljem delimo z vsemi bralci in gosti Slovely družine. V kratkem ponovimo delavnico za otroke v eni izmed naših enot, zato spremljajte našo spletno stran , FB in INSTAGRAM, kjer bomo sprejemali prijave.

Zdaj pa gremo pečt, kajti prazniki se hitro bližajo>>

Za cca. 100 dobrih medenjakov potrebujete:

  • 125g BIO bele moke
  • 125g BIO ržene moke
  • 90g ghee-ja
  • 1 jajce ali 50g sojinega mleka+10g koruznega škroba
  • 100g hojevega ali cvetličnega medu
  • 85g rjavega mletega sladkorja
  • pol žličke sode
  • začimbe po okusu

Priprava:

Posebaj zmešamo obe moki, začimbe in sodo. V drugi posodi penasto vmešamo sladkor in ghee, dodamo sojino mleko v katerega smo vmešali škrob, čez minuto še med, na koncu pa vmešamo še zmes mok in začimb. Testo pustimo počivati v hladilniku čez noč, še bolje dan ali dva. Nato oblikujemo kroglice, jih zlagamo na pekač in pečemo 11min na 180°C. Ohladimo jih na rešetki in oblijemo s poljubno čokolado, posujemo z oreščki, liofiliziranim sadjem ali pa jih zgolj povaljamo v mletem sladkorju.

Pa dobre in okusne praznike vam želimo! Ekipa Slovely family in Knedl

Bodi na tekočem!

Najnovejši recepti, aktualni meniji,
prihajajoči dogodki,
akcije in še več...
Prijavi se na naše novice in izvedi prvi.

Prijava na novičke je bila uspešna! Želimo ti čudovit dan. Hvala.

Pin It on Pinterest

Share This